Het Leuvense IT & Securitybedrijf BA NV en het Leuvense PR-en Communicatiebureau Zenia.be hebben een samenwerkingsakkoord gesloten rond de ontwikkeling van digitale congressen. Ook het Boortmeerbeekse Creavolta, online marketing bureau en bouwer van websites/webshops, is aan boord. De eerste contracten met organisatoren van congressen zijn inmiddels ondertekend.

Heel wat organisatoren van congressen, seminaries en netwerkevents staan door de coronacrisis voor een aanzienlijke uitdaging: hoe kunnen hun netwerk-, inspiratie-en leermomenten veilig verlopen in de wetenschap dat de coronacrisis social distancing tot het nieuwe normaal heeft gebombardeerd? Kunnen congressen op locatie even niet, dan hebben IT & Securitybedrijf BA NV en PR-en Communicatiebureau Zenia.be een gepast digitaal alternatief klaarstaan: digitaal congres.

IT en beveiliging

BA NV bedacht en bouwde een gepaste IT-infrastructuur uit en realiseerde een beveiligingssysteem die professionele en beveiligde digitale congressen mogelijk maakt. “De wereld draait niet rond techniek of communicatie alleen”, zegt zaakvoerder en internetprotagonist van het eerste uur Jan Guldentops. “De uitdaging is ze samen kunnen gebruiken en op elkaar afstemmen. Indien dat niet gebeurt, wordt het kunst voor de kunst en techniek voor wereldvreemde technici op hun zolderkamer. Alle puzzelstukjes moeten mooi samenvallen om tot een afgewerkt, bruikbaar geheel te komen. In die context is digitaalcongres.be een mooie opportuniteit waar we met veel plezier aan meewerken.”

Alle puzzelstukjes moeten mooi samenvallen om tot een afgewerkt, bruikbaar geheel te komen”

PR en Communicatie

Voor de PR en Communicatie zit het Leuvense Zenia.be mee aan tafel. “Onze rol in dit boeiende verhaal is het samenbrengen van alle protagonisten zodat de productie gestroomlijnd kan verlopen. We geven het congres mee vorm en leveren de nodige content aan. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe vorm van het organiseren van congressen in combinatie met de klassieke formule ongeziene mogelijkheden biedt en een nieuw tijdperk inluidt”, zegt Erik Van Eycken, Managing Partner bij Zenia.be.

Webdesign/CMS

Voor de websdesign en de uitwerking van het Content Management Systeem (CMS) is het Boortmeerbeekse Creavolta aan boord. De zaak van eigenaar Geert Volkaerts is gespecialiseerd in online marketing en bouwt gebruiksvriendelijke en betaalbare websites/webshops op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *